Sprer Koranfortolkning som oppfordrer muslimer til voldelige angrep

Saudi Arabia har produsert og eksportert en million koraner i oversettelse, som gjennom kommentarer (hovedsakelig i fotnoter) og tilhørende materialer, oppfordrer muslimer til å føre voldelig jihad for å etablere en islamsk stat. Blant Saudis eksporterte Koraner er en engelskspråklig utgave, Den Edle Koranen, som finnes i moskeer, bønner og møtesteder rundt om i verden.

 

Noen muslimer mener at den grunnleggende betydningen av jihad er en fredelig kamp. I motsetning til dette definerer den saudiarabiske versjonen som spres på over 30 språk til hele verden jihad som å føre voldelig krig mot ikke-muslimer for å gjøre islam dominerende i verden. Denne jihad er obligatorisk for alle muslimer, og avvisning av denne forpliktelsen vil føre til helvetes ild, skriver Mark Durie i Breaking Israek News.

Denne tolkningen er tydeliggjort i ordlisten, hvor oppføringen for jihad er: Hellige kamper Allahs sak eller andre forsøk på å gjøre Allahs Ord (dvs. Islam) overlegen. Jihad regnes som en av grunnleggende for islam.  En fotnote refererer til er en kommentar til Sura 2: 190, “Og kjempe i Allahs vei de som kjemper mot deg, skriver forfatteren.” Denne fotnoten lyder:

«Al-Jihad (hellige slagsmål) i Allahs sak (med full kraft av antall og våpen) er gitt den aller største betydning i islam og er en av dens pilarer (som den står på). Ved Jihad er islam etablert, Allahs ord er overlegent. (Hans Ord er La ilaha Illallah, som betyr at ingen har rett til å bli tilbedt, men Allah), og Hans Religion (Islam) blir forplantet.

Ved å forlate Jihad (må Allah beskytte oss fra det), er islam ødelagt og muslimene faller i en dårligere stilling; deres ære går tapt, deres land blir stjålet, deres regjering og myndighet forsvinner. Jihad er en obligatorisk plikt i islam for hver muslim, og den som forsøker å unnslippe fra denne plikten, eller ønsker ikke å oppfylle denne plikten, dør med en av hyklerens kvaliteter.»

«Her sier den edle koranen at formålet med jihad er å gjøre muslimer dominerende over ikke-muslimer, og islam dominerende over andre religioner; Islamsk krigføring mot ikke-muslimer er en slags misjonær virksomhet for å spre troen, og enhver muslim som ikke oppfyller denne obligatoriske plikten, er “hykler”, forklarer Mark Durie i sin artikkel.

«Det som er ille med å være en “hykler” er skrevet i Den Edle Koranen på side 906 i vedleggene: En hykler vil ende opp i djevelens laveste dyp, stedet for verste straff. Den Edle Koranen lærer her at enhver muslim som ikke engasjerer og støtter krigføring for å etablere islamsk dominans, er bestemt til å havne i det varmeste stedet i helvete, verre enn det som okkuperes av ikke-muslimer,»

Med andre ord: Saudi Arabia har skrevet, trykket opp og distribuert millioner av Koranen med forklaringer, der forklaringen på jihad, og følgelig oppfordringen til leserne, er voldelige angrep på ikke-muslimer verden rundt.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *