Presset på Merkel vokser hvert minutt, kan ende med regjeringskrise

Presset på den tyske forbundskansleren Angela Merkel øker fra minutt til minutt, skriver den tyske avisen Bild. Det mangeårige tette samarbeidet mellom hennes parti CDU og det bayerske søsterpartiet CSU er i ferd med å bryte sammen. CSU krever ifølge Bild at Tyskland må avvise innvandrere som allerede er registrert i andre EU-land ved de tyske grensene. Maktkampen mellom de to søsterpartiene kan utvikle seg til en regjeringskrise.

 “Kansleren ber om tillit og tålmodighet. Vi har ingen tillit eller tålmodighet,” sier en sentral CSU-representant til Augsburger Allgemeine, som Bild siterer. «Det mangler ikke mye før vi bryter (samarbeidet)», legger han til. Bayerns statsminister Markus Söder har i følge nære medarbeidere uttalt internt at “Vi er i finalen for troverdighet. Folk har mistet tålmodighet. CSU står. Vi må nå bevise at vi står for vår holdning.”
 
Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *