Asylstrømmen koster enorme pengesummer

Asylstrømmen til Europa har ført til store offentlige utgifter i mottakerlandene, skriver Den danske nettavisen Den Korte Avis.

Den danske finansministeren Kristian Jensen fortalte nylig at ikke-vestlige innvandrere og etterkommere kostet det danske samfunnet totalt 36 milliarder danske kroner pr. år. (tallen stammet fra 2015)
Disse enorme kostnadene begrenser naturligvis midler som er tilgjengelige for å hjelpe trengende dansker, mener Den Korte Avis. Mange eldre mennesker opplever dermed at deres behov blir satt til side fordi det må være penger til de mange asylsøkerne, flyktningene og familiegjenforeningene.
Dette mønsteret finnes også i de fleste andre vesteuropeiske land: Pensjonister (og andre trengende grupper) blir ofre for innvandringspolitikken.
Den østerrikske konservative kansler Sebastian Kurz påpeker nå at utgifter til sosiale tjenester i hans land har økt kraftig – med 60 prosent siden 2012. “Dette skyldes hovedsakelig de mange som har immigrert og blir en del av vårt sosiale system,” sier han ifølge Den Korte Avis. Kurz kaller det urettferdig at “folk som aldri har betalt inn i vårt sosiale system, får mer enn folk som har jobbet og betalt i årevis.”
Den østerrikske regjeringen vil kutte betydelig i fordelene for asylsøkere, flyktninger og familiegjenforeninger, så det vil være mindre attraktivt å innvandre til Østerrike og leve av offentligheten, skriver avisen.  
Frihetspartiets leder Heinz-Christian Strache sier at «det er åpenbart at det ryktes ute i verden at man i dette deilige landet kan leve godt uten å arbeide».
Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *