Halvparten av Syrias luftforsvarsbatterier ødelagt

Omkring 50 prosent av luftforsvarsbatteriene som tilhører styrken til den syriske presidenten Bashar Assad er blitt ødelagt av det israelske flyvåpenet (IAF), melder JNS, gjengitt av World Israel News. Samtlige batterier som ble brukt til å skyte mot israelske fly under deres angrep på iranske militærbaser i Syria er ødelagt, hevdet IAF.

Opplysningene kommer fra en israelsk offiser som snakket med journalister under en internasjonal luftforsvarskonferanse som ble arrangert i Israel, som samlet medlemmer fra 20 lands flystyrker for å diskutere faglige og operative saker med IAF. Deltakerne inkluderte USA, Storbritannia, Tyskland, Canada, Polen, Italia, Brasil, Hellas og Romania.
Han beskrev Syria som å ha det mest bevoktede luftrommet i verden, med det høyeste antall overflate-til-luft-missilbatterier av alle slag som skanner himmelen. Men det er det altså slutt på nå, takket være IAFs ødeleggelser. «Vi må fortsatt operere i denne strategiske arenaen og fortsatt angripe mål og opprettholde IAFs luftoverlegenhet», sa talsmannen for det israelske flyvåpenet.
I de siste månedene, i løpet av en rekke israelske flyangrep mot iranske aktivitet i Syria mellom februar og mai, skjøt syriske luftforsvarssystemer mot israelske jetfly “hundrevis av ganger”, avslørte kilden. “I et enkelt oppdrag sendte de opp over 100 SAMS,” sa han, og refererte til den israelske operasjonen den 10. mai mot 50 iranske mål på tvers av Syria i gjengjeldelse mot et iransk rakettangrep på Golan Høyden.
I forbindelse med konferansen holdt IAF Commander Maj. Gen. Amikam Norkin en felles pressekonferanse sammen med representanter for flyvåpnene til Italia og Storbritannia på Tel Nof air base, sør for Tel Aviv. “Denne konferansen er en del av samarbeidet vårt,” sa Norkin. “Vi deler operativ kunnskap, opplæringskunnskap, og vi snakker om hvordan luftoverlegenhet blir et middel til regional stabilitet.”
Gen. Enzo Vecciarelli, stabssjef i det italienske luftvåpenet, sa at det var verdifullt for hans personell å holde en dialog med IAF. “Vi setter pris på å fly sammen. Vi nyter landets skjønnhet og kvaliteten på denne treningsmaskinen, “la han til. Air Marshal Stuart Atha, nestleder i Storbritannias luftvåpen, vektla behovet for å fortsette å jobbe sammen i fremtiden.
Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *