Romania: Folkeavstemning om familieverdier

Den rumenske statsministeren har tidligere tatt til orde for å endre den rumenske grunnloven for å fjerne en paragraf som åpner for homofile ekteskap og bytte den ut med en ny paragraf som definerer ekteskap som en ordning mellom en mann og en kvinne. Nå forteller et medlem av nasjonalforsamlingen fra det regjerende sosialdemokratiske partiet, Florin Iordache, at folkeavstemningen om endring av definisjonen av familie i Romanias grunnlov vil bli foreslått avholdt 10. juni.
Opplysningen kom under en konferanse organisert av organisasjonen “Folkeavstemning for ekteskap”, som nylig fant sted i parlamentspalasset. Ifølge det lokale nettstedet Mediafax har den rumenske forfatningsdomstolen avvist innvendingene fra opposisjonspartiene mot folkeavstemningen, slik at den kan avholdes på det tidspunktet regjeringspartiene ønsker.
Først skal nasjonalforsamlingen stemme over det såkalte borgerinitiativet som tar sikte på å endre definisjonen av familie i landets forfatning. Folkeavstemningen vil bli organisert 30 dager etter voteringen i nasjonalforsamlingen, noe som ifølge Iordache betyr at den kan finne sted 10. juni. Visepresident Paul Stanescu har tidligere sagt at folkeavstemningen vil bli organisert i mai.
Den rumenske grunnloven definerer i dag familien som et frivillig ekteskap “mellom ektefeller”. Det nye forslaget vil imidlertid endre det slik at det nevnes at en familie er foreningen mellom en mann og en kvinne. Tiltaket vil dermed gjøre det umulig å få samme kjønn å inngå ekteskap i Romania, skriver Romania Insider.
Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *