Ødela matdepot og skapte branner i Israel

Israel har midlertidig stanset leveringen av mat og humanitært utstyr til Gaza. Det har en enkel årsak. Lagerbygningen ved grensepasseringen som brukes til å lagre leveransene til Gaza, ble satt fyr på, av palestinere. Samtidig har palestinske ungdommer sendt dusinvis av brennende drager over grensen. Noen av dem har satt fyr på store landarealer.
Det var fredag kveld at palestinere på Gazastripen angrep grensepasseringen Kerem Shalom og satt fyr på deler av anlegget. Det ble ifølge israelske myndigheter forårsaket skader for mer enn 9 millioner dollar på infrastrukturen. De fleste varene utenfra og inn til Gaza, inkludert mat, brensel og humanitært utstyr, blir levert gjennom denne grensepasseringen, som nå er delvis ødelagt.
Israel har nå vedtatt å stenge grensepasseringen inntil skadene er utbedret. Det vil bli åpnet for humanitære saker som vil bli vurdert på individuell basis, opplyser generalsekretær Kamil Abu Rokon, som koordinerer de israelske aktivitetene i området. Også en gassledning som frakter naturgass til Gaza ble skadet av de palestinske opprørerne.
“Israel og mange land rundt om i verden arbeider for å levere varer som mat, utstyr og drivstoff til Gazas borgere, initiativer som hindres av Hamas terrororganisasjonens handlinger,» mener den israelske hæren IDF.
De palestinske opprørerne har begynt å sende brennende drager inn i Israel i håp om at de vil starte branner. Det palestinske telegrambyrået Walla News meldte om at israelske droner fredag skjøt ned 40 slike drager. To av dem satt imidlertid i gang store branner på den israelske siden av grensen.
Lørdag kveld ødela det israelske luftvåpenet (IAF) en halv mil lang Hamas terrortunnel som hadde nådd noen få meter inn i Israel i nærheten av israelske bosetninger. Det var den niende tunnelen ødelagt siden oktober, skriver Breaking Israel News.
Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *