Hvilket land i Europa har lavest arbeidsledighet?

Eurostat har offentliggjort oversikten over arbeidsledigheten i EU-land. Den viser at Tsjekkia er klart best med en så lav arbeidsledighet som 2,2 prosent, klart bedre enn vårt eget land. Land i mellom- og Øst Europa gjør det godt. Eksempelvis har Romania kun en arbeidsledighet på 4,5 prosent.

 

Det tristeste tallet kommer fra Hellas, som har en arbeidsledighet på hele 20,6 prosent. Arbeidsledigheten i Europa har falt det siste året. Unntakene er Estland, som har en økt arbeidsledighet, og Litauen som er stabil, skriver Euronews. EU har 3,5 millioner arbeidsløse under 25 år, ned med 400 000 mennesker siden samme periode i 2017.

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *