Polen ønsker økt amerikansk militært nærvær

Den amerikanske forsvarsministeren Jim Mattis holdt nylig et møte i Pentagon med den polske forsvarsministeren Mariusz Błaszczak, melder polske radios IAR-nyhetsbyrå. Den polske forsvarsministeren ba om økt amerikansk støtte, mens den amerikanske forsvarsministeren roste Polen for å bestemme seg for å jevnlig øke forsvarsutgiftene til 2,5 prosent av BNP, la IAR til.

Błaszczak møtte også president Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton for å snakke om å øke antall amerikanske tropper i Polen, samarbeid i NATO, den potensielle trusselen fra Russland og moderniseringen av den polske hæren, rapporterte Polish Radio.

NATO bestemte seg under et toppmøte i Warszawa i juli 2016 for å distribuere fire roterende multinasjonale bataljoner til Polen og tre baltiske land, skriver den polske radioen.

http://www.thenews.pl/1/10/Artykul/361060,US-Defense-Secretary-open-to-discussion-about-sending-more-troops-to-Poland-report

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *