Mossads utenomrettslige drap i utlandet, sparer mange menneskeliv

Malaysia klandrer Mossad for drap av en Hamas bombemaker i fullt dagslys. Israel har benektet at de hadde noe å gjøre med drapet, og mener at han ble drept av en konkurrerende terrorgruppe. Det har i det siste vært flere slike tilfeller på Gaza-stripen, etter Israels mening.

Men at mistanken går mot Israel er kanskje ikke så rart. I en rettstat som Israel har det alltid vært en debatt internt i etterretningstjenestene om det er rett eller galt med utenomrettslige drap, og hvert drap er grundig analysert og debattert.

Men Israel er i en situasjon der drap av terrorister og deres ledere redder mange menneskeliv. Israels politikk er derfor at det gjelder å være først, både med avretting av terrorister og i kriger mot nabostater.

I en ny bok med tittelen Rise and Kill First avsløres Israels historie med målrettede drap. Forfatteren Ronen Bergman har intervjuet flere hundre etterretningstjenestemenn om en israelsk strategi som har bremset terrorangrepene betydelig, skriver organisasjonen United With Israel.

Bergman antyder at antall selvmordsbombehandlinger i stor grad er blitt redusert i Israel fordi Israel stoppet å rette all oppmerksomheten mot bomberne, og begynte å drepe de som sendte dem.

Denne videoen viser Israels historie i å ta livet av terroristledere utenfor Israels grenser. Hensikten er både å forebygge terrorhandlinger og å skape frykt og usikkerhet blant lederne i disse organisasjonene.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *