Palestinsk journalist var etterretningsagent for Hamas

En palestiner drept på grensen mot Israel var en Hamas etterretningsoffiser, ikke en journalist som tidligere hevdet, skriver World Israel News. Den palestinske journalisten som ble drept fredag på grensen til Israel, var en etterretningsoffiser i Hamas, rapporterte Israels Walla News, med henvisning til ikke-navngitt israelsk sikkerhetspersonell.

Videoen av Yasser Murtaja, 30,som  ble skutt og drept ved grensegjerdet på fredag, førte til en utbredt fordømmelse av Israel, spesielt fra journalistorganisasjoner. På den tiden rapporterte internasjonale medier at Murtaja var journalist som dekker dagens protester. Men det viser seg at han var e aktivt medlem av Hamas ‘interne sikkerhettjeneste».

“Vi har å gjøre med noen som var aktiv i sikkerhetsapparatets arbeid på daglig basis, og gjorde mye for å hjelpe dem,” sier den israelske sikkerhetskilden.

Israels forsvarsminister Avigdor Liberman snakket til israelsk radio på søndag, “det er ingen uskyldige mennesker i Gazastripen ([grenseområdet). Det er ingen demonstranter der. Hamas har tidliger] brukt både journalister og ambulanser til å utføre terrorangrep et dusin ganger. Vi advarte alle på forhånd. Vi har utstedt advarsler på arabisk, hebraisk og engelsk. Den som utfordrer sitt liv, gjør det bevisst,» sier han..

IDF sier at det bare ble fokusert på “anstiftere” involvert i angrep på soldater. De vil undersøkte Murtajas død. “IDF bruker midler som advarsler, opprørspredningsmidler, og som en siste utvei skyter vi på en presis, målrettet måte.”

Israel har påpekt at Hamas utnytter massemarkeringene på den sørlige grensen som et deksel for å angripe grensevakter. IDF sier at på fredag ble det kastet flere eksplosive enheter og brannbomber og brukt røyk fra brennende dekk for å dekke mislykkede forsøk på å bryte ned gjerdet.

 

https://worldisraelnews.com/israeli-sources-palestinian-journalist-killed-on-gaza-border-was-hamas-officer/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Iran+Threatens+Israel+after+Strike+on+Syria%2C+Killing+7+Iranians%3B+Is+US+Response+to+Syrian+Chemical+Attack+Imminent%3F+Today%27s+Top+News%21&utm_campaign=20180410_m144912410_Iran+Threatens+Israel+after+Striking+Syria%2C+Killing+7+Iranians%3B+Is+US+Response+to+Syrian+Chemical+Attack+Imminent%3F+Today%27s+Top+News%21&utm_term=_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09_09Read+Now_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *