Iranske raketter traff Saudi Arabia, konflikt trappes opp

Iransk produserte raketter ble søndag skutt opp mot den saudiarabiske hovedstaden Riyadh av den iranske støttede geriljabevegelsen i Jemen, skriver Euronews. Fragmenter fra en av rakettene drepte en person og såret to.

Opprørerne kjent som Houthis sier ifølge Euronews at de lanserte et missilangrep rettet mot Riyadhs kong Khalid International Airport og andre steder. Rakettangrepet viser at borgerkrigen i Jemen også er en regional konflikt med Iran og Saudi Arabia som hovedaktører. Rakettene var av en type som USA og FN sier er produsert i Teheran. Det saudiske militæret sa at det falt syv ballistiske missiler fyrt opp av opprørsbevegelsen i nabolandet, inkludert tre som var rettet mot Riyadh.

Den drepte var en egyptisk statsborger. Det samme var de to som ble såret under rakettangrepet, da fragmenter fra raketter falt ned i et boligområde.

De sjiamuslimske opprørerne i Jemen har også tidligere sendt raketter mot den saudiarabiske hovedstaden, den første i mai i fjor, og senere 4.november. Raketten som ble sendt opp i november var rettet mot flyplassen i Riyadh, og hadde ifølge Euronews en rekkevidde på 620 miles.

Iran har nektet for å ha levert våpen til opprørerne, selv om en voksende bevismasse motsetter seg det, skriver Euronews.

http://www.euronews.com/2018/03/26/houthi-rebels-fire-missiles-yemen-saudi-arabia-n859946?utm_source=newsletter&utm_medium=en&utm_content=houthi-rebels-fire-missiles-yemen-saudi-arabia-n859946&_ope=eyJndWlkIjoiMjI0Zjk2NzAxZGIzNTJiZWU0NGJjMmJkNmZhZDY1NDAifQ==

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *