Sterk islamsk undertrykkelse av kristne i Egypt

Ifølge Open Doors, en menneskerettighetsorganisasjon som følger nøye behandlingen av kristne rundt om i verden, er Egypt den 17. verste nasjonen (ut av nesten 200) for kristne. Ifølge Open Doors opplever kristne i Egypt et  “meget høyt” nivå av forfølgelse, skriver den amerikanske tenketanken Gatestone Institute. “Islamsk undertrykkelse” er den fremste drivkraften til denne forfølgelsen. Som rapporten forklarer:

«Islamsk undertrykkelse veldig sterk: I Egypt opererer islamsk undertrykkelse på forskjellige måter. Den islamske kulturen opprettholder et syn i det egyptiske samfunnet hvor kristne anses som annenklasses borgere. Dette synet fører til diskriminering av kristne. Det skaper også et miljø der staten er motvillig til å respektere og håndheve de kristne grunnleggende rettigheter».

«I familiens sfære står konvertitter til kristendommen overfor stort press for å avstå fra sin tro. Kristne står også overfor press fra islamsk undertrykkelse i sitt daglige liv i sitt lokale nabolag eller på jobben. Det har også vært flere voldelige angrep begått av militante islamske grupper rettet mot kristne. Selv om aktiviteten til slike militante grupper pleide å være i stor grad konsentrert i Sinai, har antallet angrep begått av slike grupper i ulike deler av landet i rapporteringsperioden WWL 2018 økt,» heter det videre i Open Doors rapport.

Mer enn 1600 koptiske kristne bor i landsbyen Kom El-Loufy i Minya. I 5 år har de ikke vært i stand til å gjenåpne sin kirke eller bygge en ny på grunn av voldsomt fiendskap fra lokale muslimer og på grunn av myndighetenes nektelse av å gi den nødvendige lisensen for bygging av en kirke i landsbyen. Flere hus tilhørende kristne har også blitt brent ned på grunn av mistanke om at de kunne tjene som tilbedelsessteder for kristne, skriver Gatestone Institute.

 

Les mer på https://raymondibrahim.com/2018/01/29/egypts-christians-suffer-high-persecution/#YrRxCcrZ8HJbW6wK.99

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *