IS truer med blodbad på turiststeder I Egypt

IS er militært slått ut i Syria og Irak, men eksisterer fremdeles, og har blant annet en avdeling i den nordlige delen av Sinai. Nå appeller IS-ledelsen til sin avdeling i Egypt til i å lage blodbad på turist-stedene, enkelte av dem populære i Norge, rapporterte The Sun, sitert av Clarion Project.

Direktivet retter seg spesielt mot “krigsførende”, kristne og utenlandske turister. Målet er trolig å skremme og destabilisere den egyptiske regjeringen, mener den amerikanske tenketanken. Instruksjonene ble publisert på et IS-nettsted, Al-Naba, som publiserer ukentlig.

I tillegg til å myrde kristne, oppfordrer terrororganisasjonen til å kidnappe utlendinger. “Å kidnappe utlendinger og turister vil i stor grad skremme regimet og ødelegge økonomien,” mener Den islamske staten.

De siste retningslinjene fra Storbritannias utenriksdepartement sier at de farligste stedene å reise til som turist i Egypt er på Sinai-halvøya og advarer: “Terrorister er svært sannsynlige å prøve å utføre angrep i Egypt. Den største trusselen er fra ekstremister knyttet til Daesh [ISIS] -Sinai. Du bør unngå overfylte steder og sammenkomster. ”

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *