Saharastøv dekker mye av Hellas og er på vei til Europa

Store mengder Sahara støv har plaget befolkningen og turister Hellas de siste dagene, noe som gjør at det ser ut som Mars mer enn en del av Middelhavsområdet, skriver Euronews. I Athen er Akropolis dekket av støv. Mange innbyggere har brukt masker for å beskytte seg selv.

Nord-Afrika ligger bare noen få hundre kilometer sør for den greske øya Kreta, som er blitt spesielt rammet. Nåværende sterke sørlige vind betyr at støvet lett har krysset Middelhavet. Værmeldinger tyder på at mer tykt Sahara støv kommer i løpet av søndagen.

Da vil noe av støvet i stedet ha rammet Israel, Libanon, Jordan og Syria. Og støvet kommer også til Balkan, det meste av Adriaterhavet og Sør-Italia, skriver Euronews.

http://www.euronews.com/2018/03/23/saharan-dust-covers-much-of-greece-and-travels-further-into-europe?utm_source=newsletter&utm_medium=en&utm_content=saharan-dust-covers-much-of-greece-and-travels-further-into-europe&_ope=eyJndWlkIjoiMjI0Zjk2NzAxZGIzNTJiZWU0NGJjMmJkNmZhZDY1NDAifQ==

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *