Østerriksk parti vil ha slutt på nazirykte

Det østerrikske Frihetspartiet (FPÖ) er med i den østerrikske regjeringen sammen med det kristeligdemokratiske partiet. I valget i fjor fikk partiet en oppslutning på 26 prosent. Partiet har i alle år blitt kritisert og hetset fordi partiet helt tilbake til 1950 ble etablert av personer med nazibakgrunn. Med jevne mellomrom har partimedlemmer blitt kritisert i mediene for påståtte antisemittiske ytringer. 

Nå vil partiet fjerne det dårlige ryktet. Partilederne var i fjor på besøk i Israel og besøkte Holocaustmuseet. Nå følger partiet opp med å sette ned en gruppe historikere for å se på fortiden i et forsøk på å fjerne sitt antisemittiske rykte, skriver Euronews.

En kommisjon med opptil 50 forskere, ledet av FPÖ-politikeren og historikeren Wilhelm Brauneder, vil undersøke partiets fortid og invitere bidrag fra forskere og representanter for uavhengige organer, ifølge FPÖs parlamentariske gruppeleder Walter Rosenkranz. Han sier at han håpet at kommisjonen kan “overtale alle kritikere til å gi oss alt som fortsatt slummer i deres arkiver.”

Den østerrikske opposisjonen avviser anti-islam partiets plan som en hvitvaskin, skriver Euronews.

http://www.euronews.com/2018/02/15/austrian-far-right-party-pledges-to-clean-up-pro-nazi-image

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *