Islam vil bli USAs nest største religion

Den muslimske befolkningen i USA vokser med en hastighet på rundt 100 000 per år, og islam vil rundt år 2040 bli den nest største religionen i USA etter kristendommen, mener det USA-baserte Pew Research Center, som er et av verdens mest anerkjente opinions- og samfunnsvitenskapelige forskningsinstitutter.

Pew Research Center anslår at det er rundt 3,45 millioner muslimer som bor i USA i 2017, rundt 1,1 prosent av landets totale befolkning. Mens instituttet sier at det for tiden er flere personer i USA som identifiserer som jødisk av religion enn muslimsk, forutser Pew Research Center at dette vil endre seg i år 2040.

“Den amerikanske muslimske befolkningen vil vokse mye raskere enn landets jødiske befolkning,” forklarer forskingssenteret, og viser til en 2017-undersøkelse av amerikanske muslimer og offisielle folketalldata som grunnlag for sine spådommer, skriver Euronews.

Pew Research Center regner med en dobling av antallet muslimer I USA I løpet av 2050, I forhold til i dag, og estimerer at antallet til 8,1 millioner eller 2,1 prosent av befolkningen.

Det er ingen offentlig regjeringstelling av den amerikanske muslimske befolkningen, men ifølge Pews forskning har antall etterfølgere av islam i USA “vokst raskt” med en hastighet på rundt 100 000 per år som et resultat av migrasjon og høyere fruktbarhetsrater.

http://www.euronews.com/2018/01/05/muslims-to-become-second-largest-religious-group-in-us-says-report?utm_source=newsletter&utm_medium=en&utm_content=muslims-to-become-second-largest-religious-group-in-us-says-report&_ope=eyJndWlkIjoiMjI0Zjk2NzAxZGIzNTJiZWU0NGJjMmJkNmZhZDY1NDAifQ

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *