Iranske kvinner arresteres for å ta av seg hijaben

Kvinner i Iran fortsetter å bli anholdt og fengslet for å bekjempe loven som tvinger dem til å bære hijaben. En anklager i Teheran sier at en kvinne som fjernet hennes obligatoriske islamske hodeplagg i offentligheten i slutten av desember, er blitt dømt til 24 måneder i fengsel, skriver World Israel News.

Irans halvoffisielle Tasnim-nyhetsbyrå siterer statsadvokaten Abbas Jafari Dolatabadi som sier at den uidentifiserte kvinnen tok av seg hijaben på Tehran’s Enghelab Street for å «oppmuntre til korrupsjon gjennom fjerning av hijaben i offentligheten».

I februar arresterte politiet 29 kvinner som fjernet hijabene sine som en del av en anti-hijab-kampanje kjent som “Hvite onsdager”. Disse kvinnene var sannsynligvis oppmuntret avl en 31-årig protestant som er identifisert som Vida Movahed, som dro av hodeplagget på gaten i slutten av desember som en del av utbredt protester i landet. Hun ble arrestert i noen uker og deretter frigitt, skriver World Israel News. .Politiet sier at kampanjen mot bruk av hijab er basert i utlandet. Den oppfordrer kvinnelig deltakere til å ta av seg hodeplagget på onsdager.

Kvinner som viser håret sitt offentlig i Iran blir vanligvis dømt til fengsel på to måneder eller mindre, og bøtelagt med 25 dollar. Den islamske kleskoden, som har eksistert siden 1979-revolusjonen, krever at en kvinne over 13 år skal bære den obligatoriske hijaben og dekke hodet.


https://worldisraelnews.com/iran-sentences-woman-24-months-removing-hijab/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Netanyahu+in+Emergency+Talks+Amid+Coalition+Crisis%3B+Exclusive%3A+Polish+Chief+Rabbi+Tells+WIN+Who++Made+Crisis+Worse&utm_campaign=20180311_m144446207_Netanyahu+in+Emergency+Talks+Amid+Coalition+Crisis%3B+Exclusive%3A+Polish+Chief+Rabbi+Tells+WIN+Who++Made+Crisis+Worse&utm_term=_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09_09Read+Now_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *