Frykt i Wien etter flere knivangrep

En rekke knivangrep i Wien, inkludert mot en soldat utenfor den iranske ambassadørens bolig, har sjokkert lokalbefolkningen i den østeriske hovedstaden den senere tiden, skriver telegrambyrået Reuters. Angriperen ble skutt av soldaten. Det viste seg at han var en 26 år gammel østerriksk statsborger  av egyptisk opprinnelse.

Myndighetene sier at han sympatiserte med radikal islamistisk ideologi, selv om det er for tidlig å si hva hans motiv var, skriver Reuters.

“Jeg er nabo så det var en forferdelig ting,” sier en lokal kvinne Euronews. “Jeg hørte det om morgenen klokka sju og jeg er her hver dag to ganger foran boligen.” “Du er sikkert mer oppmerksom, spesielt når det skjer så nær deg,” tilføyer en annen kvinne. “Men det er ikke mye du kan gjøre.”

Den østerrikske soldaten, på vakt utenfor boligen på søndag, ble skadet, men ikke alvorlig.

Wien har hittil blitt spart døde islamistiske militante angrep som de i Paris, Brussel og Berlin de siste årene. Selv om bare angriperen ble drept i dette angrepet, vil en forbindelse med radikal islamisme være en bekymring for østerrikske tjenestemenn, skriver Euronews.

Islamistisk radikalisme er blitt utelukket som et motiv i et separat knivangrep utført i et annet område i Wien sist onsdag kveld, skriver Reuters. En statsborger fra Afghanistan ble arrestert i forbindelse med disse angrepene, hvor fire personer ble alvorlig skadet.

http://www.euronews.com/2018/03/13/shock-in-vienna-after-series-of-stabbings?utm_source=newsletter&utm_medium=en&utm_content=shock-in-vienna-after-series-of-stabbings&_ope=eyJndWlkIjoiMjI0Zjk2NzAxZGIzNTJiZWU0NGJjMmJkNmZhZDY1NDAifQ==

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *