Dyre luksusleiligheter for flyktninger i Berlin

Berlin skal bygge 25 nye flyktningehjem, kalt “Modulære boliger for flyktninger”, forkortet MUF. MUF – med nettoppvarming er en luksusleilighet, skriver Berliner Zeitung. For å imøtekomme flyktninger og innvandrere permanent, har byregjeringen i den tyske hovedstaden vedtatt 53 prefabrikkerte hus. Ti er klare, 19 under bygging, 24 flere under planlegging.

Senatorene klappet hverandre på ryggen, skriver den tyske avisen: “Vi ønsker å skape rimelige boliger,” sier byråden for sosial sektor Elke Breitenbach fra det tyske Venstrepartiet.  Byens finansminister Matthias Kollatz-Ahnen (SPD) legger til: “Type bolig blir bedre og billigere.”

Hvor mye bedre og billigere boligen vil være, sier han ikke. En beregning av Statens kontor for flyktninger (LAF), som B.Z. har snakket med avslører at boliger i MUF ikke er spesielt billig. Nettleie er mellom 14 og 17 euro per kvadratmeter, den varmeleien tilsvarende opp til 22 euro per kvadratmeter, skriver den tyske avisen.

Overnattingsstedene (MUF) er bygd på vegne av byrådet av kommunale boligforeninger. De bygger på eget land eller på land i byen, som er tilgjengelige gratis. Hvorfor er leien i flyktningehusene fortsatt så høy? Ganske enkelt: Fordi boligselskapene ikke har noe incitament til å bygge billigere. De bygger innkvartering på vegne av byen uten konkurranse. Alt er betalt med skattepenger, skriver avisen. For 22 euro varmeleie kan du leie en luksusleilighet, legger Berlin Zeitung til.

https://www.bz-berlin.de/berlin/kolumne/senat-baut-fluechtlingsheime-fuer-22%E2%80%AFeuro-warmmiete-pro-quadratmeter

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *