Forsøkte å ta seg inn i Norge, stoppet av russerne

De russiske myndighetene hjelper stadig Norge med å unngå en ny bølge av innvandrere til Finnmark. Fredag tok to syrere seg igjennom det russisk bygde grensegjerdet, men ble arrestert etter 200 meter i snøen på vei mot Norge, skriver Barents Observer.

«Jeg ble informert om at FSB-grensevakter hadde arrestert to personer med vilje til å ta seg ulovlig til Norge», sier grensekommissær Roger Jakobsen til avisen.

Hendelsen på fredag er det åttende kjente forsøket der innvandrere forsøker å forlate Russland for Norge på mindre enn et år. Det er bare to uker siden en tunisisk statsborger klatret over gjerdet. Også han ble stoppet før han nådde den norske grensen.

I det siste har antall innvandrere som prøver å krysse ulovlig vært økende. Ingen av forsøkene har imidlertid vært vellykket. De to syrerne arrestert på fredag har forklart at de var på vei til et bedre liv, skriver det regionale nyhetsbyrået Severpost med referanse til FSB Border Guard. Kriminell etterforskning er startet, og de to er nå i varetekt.

Den norske grensekommisæren sier at han er sikker på at FSB holder et godt øye på grensen i begge landes interesse. «Jeg er veldig fornøyd med den profesjonelle jobben og dialogen med den russiske kommissæren,» sier Jakobsen.

Innvandrere som forsøker å krysse grensen mellom Russland og Norge ulovlig, får fra fem til 18 måneder i fengsel og sendes deretter ut av Russland, skriver Barents Observer.

https://thebarentsobserver.com/en/borders/2018/03/more-migrants-put-pressure-russian-norwegian-border

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *