Vitset med IS, risikerer fengsel

En svensk kvinne postet en vits mot radikale islamister i form av en bildeserie. Det førte til politiavhør, og straffeforfølgning etter at aktor Sara Toreskog ved riksadvokatens kontor i Gøteborg valgte å ta ut tiltale for “hatefulle ytringer” – en forbrytelse som kan gi opp til to års fengsel, skriver den svenske nettavisen Fria Tider.

Den 32 år gamle kvinnen la ut bildene etter å ha sett sjokkbilder fra Den islamske staten på Facebook, og postla vitsebildene på en lukket Facebook-gruppe. Under den rettslige høringen beklaget kvinnen at hun spøkte med islamistene. Hun den var rettet mot den islamske staten, IS, og ikke på vanlige muslimer. «Jeg leste mye og så mye på dokumentar om IS og hvordan de behandlet folk. Jeg mente det ikke dårlig. Og så hadde jeg feber da», sa hun ifølge Fria Tider.

Etter å ha blitt hentet inn til avhør av politiet har hun vært tvunget til å DNA-teste seg, og hun måtte svare på politiske spørsmål som hva hun mener om det flerkulturelle samfunnet og muslimer.

Politiet mener at spøken ble fremført på «en truende og / eller en nedsettende måte om en etnisk gruppe”. Kvinnen sier selv at hun ikke har noe imot muslimer, men imot Den islamske staten.

«Jeg er imot IS, ekstremistene. Min beste venn er muslim, så jeg har ikke noe imot muslimer», sier hun.

http://www.friatider.se/postade-sk-mtbild-om-islam-p-facebook-nu-riskerar-hon-f-ngelse

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *