Prins William besøker Israel

For første gang i israelsk historie vil et medlem av den britiske kongelige familien gjøre et offisielt besøk til landet. Prins William kommer til Israel i sommer som en del av en regional tur, måneder etter at Israel markerer 70 år siden slutten av det britiske mandatet og landets uavhengighet, skriver Israel Hayom..

“The Duke of Cambridge vil besøke Israel, Jordan og de palestinske områdene til sommeren,” fortalte Kensington Palace på sin offisielle Twitter-konto. En talsmann bekrefter at “besøket er på forespørsel fra Hennes Majestets regjering og har blitt ønsket velkommen av israelske, jordanske og palestinske myndigheter.” Det er ifølge den israelske avisen uklart om prinsens kone, Catherine, hertuginnen av Cambridge, vil følge med ham.

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu ønsker kunngjøringen velkommen. I en uttalelse fra statsministerens kontor kaller Netanyahu det et “historisk besøk.” Han lover at “prinsen vil motta en varm velkomst” og legger til at han har instruerte Israels utenriksdepartements generaldirektør om å overvåke forberedelsene “for å sikre at besøket blir vellykket.”

Det britiske utenriksdepartementet har tradisjonelt rådet den kongelige familien mot besøk til Israel på grunn av den pågående arabisk-israelske konflikten. Dronning Elisabeths sønn og arvingen til den britiske tronen, prins Charles, besøkte Israel i forbindelse begravelsen av slaktminister Yitzhak Rabin i 1995 og tidligere president Shimon Peres i 2016, men disse besøkene ble regnet som private.

http://www.israelhayom.com/2018/03/01/after-70-years-british-royal-to-make-official-visit/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *