Lærere som vil forby hijab i skolen møter alvorlige trusler

Stephen’s School i East London innførte nylig et forbud mot hijab (islamske hodeplagg), men reverserte sin beslutning etter at administratorer mottok hundrevis av trusler fra rasende muslimer, skriver journalist Khadija Khan for den amerikanske tenketanken Gatestone Institute.

En av skolens ledere Arif Qawi hadde støttet forbudet med den begrunnelsen at jenter som bruker hijaber er vanskeligere å integrere sosialt med sine jevnaldrende. Som et resultat av truslene sendte Qawi sin oppsigelse og sa at de ansatte var redd for å komme til skolen.

En annen lærer, Neena Lall, som Khadija Khan gir mye av ansvaret for å ha gjort skolen til en av de beste sekulære grunnskolene i Storbritannias hovedstad – til tross for at den er plassert i Newham, et fattig nabolag, ble bombardert med e-post, kalt for “pedofil” og sammenlignet med Hitler i en video lastet opp til YouTube.

Det er ikke første gang at britiske lærere har blitt skremt av muslimske ekstremister, skriver Khadija Khan.

Lederen for Anderton Park School i Birmingham, Sarah Hewitt-Clarkson, mottok lignende trusler på sosiale medier. Anderton Park School var i mediene i forbindelse med en sak kalt “Trojan Horse” -skandalen, der den britiske regjeringen oppdaget at muslimske ekstremister hadde forsøkt å overta Storbritannias sekulære skolesystem. Hun ble truet med å bli drept dersom hun lærte sine elever at det er greit å være homofil.

 

https://www.gatestoneinstitute.org/11884/britain-hijab-schools

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *