Israelsk regjering får støtte for å deportere afrikanere

En representant for afrikanske innvandrere til Israel sier til den israelske avisen Israel Hayom at det lever anslagsvis 38 000 ulovlige innvandrere i Israel. Israel har gitt asyl til færre enn 1 % av de som har søkt. Nå skal de ulovlige innvandrerne kastes ut, og sendes til sikre land i Afrika. Israel har gjort avtale med Rwanda. Det har skapt debatt. Men er fersk meningsmåling utført for avisen Israel Hayom viser at regjeringens forslag har bred støtte i den jødiske befolkningen.

Undersøkelsen, utført av forskningsinstituttet New Wave, spurte et utvalg på 500 jødiske israelere om hvorvidt Israel burde deportere ulovlige innvandrere eller ikke. Spurt spesielt om regjeringens politikk, som er planlagt å tre i kraft 1. april, sa 58% at de støttet politikken, mens 23% sa at de var uenige. Resten hadde ingen mening i favør eller mot deportasjon.

Undersøkelsen viste også at 51% av de spurte mente at innvandrerne var i Israel for å søke arbeid, i stedet for å flykte for sine liv.  37% mente at innvandrerne var asylsøkere. De resterende 12% sa at de ikke visste om innvandrerne var i Israel for arbeid eller for å få en trygg havn.

Tall fra utlendingsavdelingen i innenriksdepartementet sier ifølge Israel Hayom at bare 11 av de over 12.000 asylanmodninger som innvandrere i Israel har sendt inn, har vist seg å være gyldige. Ti av de anerkjente asylsøkere er fra Eritrea, og den ellevte er fra Sudan.

Ifølge regjeringens forslag vil bare enslige menn i arbeidsalderen kategorisk bli deportert. Kvinner, barn og foreldre vil bli gitt et valg mellom frivillig å forlate Israel og gå tilbake til deres opprinnelsesland eller til Rwanda – et alternativ som medfører et tilskudd på $ 3.500 i tillegg til en statsfinansiert flybillett – eller bli fengslet i Saharonim-anlegget i Negev-ørkenen for en ubestemt tid.

Den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu har tidligere kalt innvandrernes tilstedeværelse en trussel mot Israels sosiale velferdssystemer og jødiske karakter, og kulturminister Miri Regev har referert til dem som «en kreft», og temperaturen var høy da den israelske nasjonalforsamlingens innenrikskomité forrige mandag diskuterte regjeringens forslag, Skriver Israel Hayom.

Et venstreorientert medlem kalte statsminister Benjamin Netanyahus parti, Likud, for «venner av nazister», mens utdanningsminister Naftali Bennett fra partiet Jødisk Hjem mente at Israel ikke kan være et afrikansk arbeidskontor.

Deportasjonene av ulovlige innvandrere og asylsøkere var også tema under regjeringsmøtet forrige søndag. «Rwanda er det sikreste stedet å sende dem,» sa statsminister Benjamin Netanyahu til sine statsråder. Han kalte kampanjen mot deportasjonene for en absurd kampanje.

«Først og fremst,» sa han, «vi tilføyde ca. 45 nye stillinger for å fremskynde gjennomgangen av asylanmodninger. De som er reelle flyktninger og deres familier, får lov til å forbli i Israel. Men vi har ingen forpliktelse til å tillate ulovlige arbeidskraftinnvandrere som ikke er flyktninger å bli her. De vil bli deportert til et annet land», sa han.

I mellomtiden har en ny underskriftskampanje som har blitt sirkulert på nettet de siste dagene allerede fått mer enn 4.000 signaturer. Den oppfordrer statsministeren til å motstå det offentlige presset og implementere deportasjonspolitikken som planlagt.

http://www.israelhayom.com/2018/01/31/most-israelis-support-deporting-african-migrants-poll-shows/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *