Ordkrig om innvandring mellom Ungarns og Luxembourgs utenriksministere

Luxembourgs utenriksminister Jean Asselborn har antydet at den ungarske statsminister Viktor Orban er en diktator. Nå får han kraftig tilbakemelding fra sin ungarske utenriksministerkollega Peter Szijjarto som i en artikkel lagt ut på den ungarske regjeringens nettside stempler sin luxembourgske motpart for “en idiot”, skriver Euronews. Krangelen dreier seg innvandringspolitikk.

Peter Szijjarto anklaget Jean Asselborn for å ville oversvømme Europa med innvandrere. Artikkelen ble lagt ut etter at Asselborn kritiserte Viktor Orbans regjering i Ungarn, og kalte ham en diktator. Han kom med sin kritikk i et intervju med den tyske avisen Der Tagesspiegel etter at Ungarn vedtok lover som blant annet pålegger ekstra skatt for organisasjoner som hjelper asylsøkere.

Asselborn sa at det representerte en “holdning som passer til en diktator som mener at drivkraften til å opprettholde makt er viktigere enn noen politisk moralsk anstendighet”. Szijjarto, som svarer på kritikken av Orban, sier at: “Jean Asselborn har krysset alle mulige grenser med sin siste uttalelse».

“Jean Asselborn er en idiot, men ungarerne er ikke; Ungarns folk har ikke behov for den luxembourgske utenriksministerens galne ideer for å vite hva som er bra for dem,» skriver den ungarske utenriksministeren.

“Orban-regjeringen beskytter Ungarns sikkerhet, men den luxembourgske utenriksministeren ønsker å fjerne grensesikkerheten – sammen med George Soros og hans kamerater, og dermed oversvømme Ungarn med innvandrere, legger han til.”

http://www.euronews.com/2018/02/21/-you-re-an-idiot-hungary-s-foreign-minister-tells-his-luxembourg-counterpart?utm_source=newsletter&utm_medium=en&utm_content=-you-re-an-idiot-hungary-s-foreign-minister-tells-his-luxembourg-counterpart&_ope=eyJndWlkIjoiMjI0Zjk2NzAxZGIzNTJiZWU0NGJjMmJkNmZhZDY1NDAifQ==

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *