IS planla å drepe Hamas-lederen

fjor samarbeidet Hamas og Den islamske statens avdeling i Sinai. Det ble smuglet varer fra Egypt inn på Gazastripen og våpen fra Gaza til terroristene i Sinai. Nå er de to terroristorganisasjonene i full krig. Nylig ble de avdekket av IS planla å ta livet av Hamas-lederen Ismail Haniyeh.

Ifølge en egyptisk etterretningsrapport arresterte Hamas nylig 18 IS-mistenkte som planla å gjennomføre drapet i Gazastripen. IS-cellen hadde ifølge etterretningsrapporten planlagt å plassere eksplosiver i den “hvite moskeen” i Gazastripen, der Haniyeh ber, skriver den amerikanske tenketanken Gatestone Institute. Planene ble avdekket takket være samarbeidet mellom Hamas og de egyptiske myndighetene.

Tidligere har Hamas annonsert at dets sikkerhetsstyrker arresterte to IS-terrorister som infiltrerte Gazastripen fra Sinai. Ifølge Hamas bekreftet de to terroristene under forhør at et av målene for IS i Sinai nå var å hindre humanitær hjelp fra å bli smuglet inn i Gazastripen.

Arrestasjonen kom kort tid etter at IS offentliggjorde en video som viste henrettelsen av to Hamas-medlemmer i Sinai. Et av mennene ble identifisert som Musa Abu Zmat, en øverstkommanderende for den militærfløyen til Hamas, Ezaddin Al-Qassam. Abu Zmat ble funnet skyldig i å smugle våpen fra Sinai til Gazastripen. Han ble drept med et enkelt skudd mot hodet.

IS sendte senere ut en annen video der den anklaget Hamas for å “forråde” palestinerne ved å arrestere muslimske ekstremister på Gaza-stripen. I videoen oppfordret IS også til å angripe Hamas-ledere og installasjoner, samt kristne på Gazastripen.

Hamas skal, ifølge enkelte rapporter ha arrestert mer enn 500 IS-tilhenger i Gaza-stripen de siste månedene som en del av en massiv nedbrytning på gruppen. Kilder nær Hamas forteller at dusinvis av IS-terrorister har klart å infiltrere Gazastripen de siste månedene for å forberede seg på en bølge av angrep mot Hamas-mål, skriver Gatestone Institute.

https://www.gatestoneinstitute.org/11874/palestinians-hamas-isis-war

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *