Full krig i AP om innvandringspolitikken

Noen retoriske poenger for å skape et inntrykk av at AP strammer inn innvandringspolitikken i håp om å snu dårlige meningsmålinger, fremført av partiets innvandringspolitiske talsmann  Masud Gharahkhani, og partiet er i full splittelse.

Arbeiderpartiet i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger sier nei til den tøffere linjen i asylpolitikken som ledelsen i Arbeiderpartiet legger opp til, melder NTB. Forrige helg var det årsmøte i Arbeiderpartiet i Bergen, og der ble vedtatt en resolusjon der ordet streng var sløyfet. Partilaget i Bergen mener Norge bør ta imot 25.000 kvoteflyktninger fra FN de neste fem årene.

Også Stavanger Arbeiderparti avholdt årsmøte forrige helgen. Som partikameratene i Bergen droppet de ordet «streng». I stedet skal den nye politikken være «basert på raushet og humanitet, rettferdighet og solidaritet». Ap i Stavanger vil at asylsøkere skal få arbeidstillatelse, flere kvoteflyktninger, flere flyktninger fra Sør-Europa og flere andre liberaliseringer, ifølge Klassekampen som siteres av NTB.

Også andre fylkeslag har sendt tilsvarende signaler, og medlemmer av Aps migrasjonspolitiske utvalg er kritisk til måten innvandringspolitisk talsperson Masud Gharahkhani har uttalt seg på, ifølge Dagbladet.

I et innlegg i Dagbladet går AUF-leder Mani Hussaini går til angrep på Masud Gharahkhani. AUF-lederen sitter selv i utvalget som skal utforme partiets nye innvandringspolitikk, og lar seg provosere av at Gharahkhani har varslet en strengere linje før utvalget har startet arbeidet sitt, skriver avisen.

«Vi reagerer på at konklusjonene kommer før diskusjonen. En viktig lærdom fra fjorårets valgnederlag er at mange av standpunktene til Arbeiderpartiet var lite forankret blant medlemmene. Vi kan ikke gjøre samme feilen i et politisk område som skaper vanvittig mye engasjement, og som betyr så mye for folk», skriver Hussaini i innlegget.

«Mange i partiet frykter at konklusjonene er tatt før utvalget i det hele tatt har fått lov til å begynne arbeidet», sier Hussaini til Dagbladet. Han er ikke den eneste som reagerer ifølge Dagbladet. Utvalgsmedlem Arnhild Holstad (Ap), til vanlig ordfører i Namsos, er også kritisk til Gharahkhanis signaler.

«Jeg er kritisk til at han har uttalt seg på en måte som kan tyde på at partiet har konkludert, uavhengig av innholdet i uttalelsene hans», skriver hun i en sms til Dagbladet.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *