Over 60 prosent av gjestene på nattklubbene i Berlin bruker narkotika

Berlins bystyre bestilte en omfattende undersøkelse av de besøkende på Berlins mange nattklubber. Resultatet ga medlemmene bakoversveis. Den viste at over 60 prosent av gjestene brukte narkotika. 877 unge mennesker ble spurt om de hadde brukt ulovlig narkotika den siste måneden på nattklubben. Halvparten innrømmet at de hadde inntatt amfetamin eller ecstasy, 36 % hadde brukt kokain og 32 % hadde brukt anestetisk ketamin.

“Jeg ønsker ikke å være en festbrems” sier politikeren Dilek Kolat fra det sosialdemokratiske partiet til Bild Zeitung. “Men forbruket kan føre til avhengighet. Derfor vil vi i 2018 lansere nye tilbud for forebygging til en kostnad av 300 000 euro”. Planen er å sende avhengighetsrådgivere på nattklubbrunder for å snakke med ansatte, og blant annet fortelle dem om når det er nødvendig å tilkalle legehjelp til gjester som får problemer på grunn av narkotikabruken, og hvor farlig det er å ta GHB / GBL sammen med alkohol.

Hver andre av de som ble spurt i undersøkelsen brukte stoffer for å ha det mer moro. De hevdet de fikk en god følelse. 17 % ønsket intens dans og mer lyst til sex. 16 % sa det handlet om å holde seg i form og våken.

https://www.bz-berlin.de/berlin/mehr-als-60-prozent-aller-gaeste-nehmen-verbotene-drogen-in-berliner-clubs

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *