Dømt for å ha skrevet på Facebook at muslimer står bak mange voldtekter

En 55 år gammel mann i Jönköping er dømt til bøter for hets mot folkegrupper. Årsaken er at han skrev på Facebook at sunnimuslimer står for mye gatekriminalitet og mange av voldtektene i Sverige, skriver den svenske nettavisen Fria Tider.

Den påtaleansvarlige Lisa Hedberg valgte å ta rettslige skritt mot mannen etter innlegget hans på Facebook-gruppen “Nok er nok! Jeg vil ha nyvalg nå!” i april 2017. Den offentlige gruppen har nærmere 13.000 medlemmer og er imot Sveriges “rødgrønne” regjering.

Ifølge Fria Tider skrev mannens følgende: “Somalier er sunnimuslimske, de har samme orientering som Saudi-Arabia, med sharia-lov og andre s * De står for mye gjengkriminalitet i Sverige og andre voldelige ting som voldtekt. Afghanere er også opptil 80 prosent sunnimenn, den dårlige pakken.”

Hedberg konkluderte med at mannen uttrykte seg på en “kriminell nedsettende måte” med hensyn til muslimer, somaliere og afghanere, basert på trosbekjennelse, nasjonal eller etnisk opprinnelse.

«Jeg trodde ytringsfrihet eksisterte i Sverige,» sa den tiltalte under rettssaken. “Du ser det hver dag, ting som gjengvoldtekter, skyting, dyremishandling og lignende, og politikere synes ikke å kunne gjøre noe med det. Politiet gjør ingenting, og folk blir sint,” sa han.

Mannen hevdet også at muslimer står for minst 80 prosent av voldtekter og andre seksuelle forbrytelser i Sverige. “Jeg skrev dette som en vanlig statsborger, ikke som politiker eller aktivist. Jeg ser at dette kan oppfattes som kontroversielt hvis man er politisk korrekt», fortsatte han.

Likevel var Jönköpings tingrett ubarmhjertig, skriver Fria Tider.  Dommer Lisa Vilander fant at Facebook-posten var formulert på en misbrukende måte, og i stedet for å invitere til en diskusjon om religion, angrep han en gruppe mennesker, mente dommeren. Det hjalp ikke at faktum er at menn av utenlandsk opprinnelse statistisk er ansvarlige for over 90 prosent av overfallsvoldtektene i Sverige.

http://www.friatider.se/skrev-p-facebook-att-muslimer-ligger-bakom-m-nga-v-ldt-kter-d-ms-f-r-siktsbrott

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *