Beskyttet toppmøte mot pøbel for 277 millioner kroner

Gatekamper, brennende barrikader, forkledte autonome: Det var bildene fra  G20-toppmøtet i Hamburg i juli i fjor. Nå er det første kostnadsregnskapet tilgjengelig, skriver Deutsche Welle. Det viser at den tyske regjeringen brukte 72,2 millioner euro, rundt 722 millioner norske kroner, til G20-toppmøtet i den nordtyske havnebyen.

Ifølge en uttalelse fra det tyske finansdepartementet kostet bruk av det føderale politiet, det føderale politiets kontor, Federal Agency for Technical Assistance og kontoret for informasjonssikkerhet alene 27,7 millioner euro.

Pressekontoret brukte 22,1 millioner euro for å tilrettelegge for de 5100 akkrediterte medierepresentanter og for egen kommunikasjon. For den organisatoriske og logistiske forberedelsen av besøket av stats- og regjeringssjefene i Hansestaden, anslåes det at Federal Foreign Office brukte 21,7 millioner euro. Forsvarsdepartementet angir kostnaden for “teknisk bistand” til 300.000 euro.

Listen gjenspeiler bare den delen av kostnadene som den tyske staten påtok seg. Hamburg som by har ikke publisert noe kostnadsregnskap ennå, skriver DW.

Toppmøtet til verdens viktigste økonomiske krefter 7. og 8. juli 2017 på Hamburgs utstillingssenter ble ledsaget av enorme opptøyer. Blant gjestene var den tyske kansler Angela Merkel, den amerikanske president Donald Trump, Russlands president Vladimir Putin og tyrkisk president Recep Tayyip Erdogan.

http://www.dw.com/de/g20-gipfel-in-hamburg-kostete-mindestens-72-millionen-euro/a-42445752

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *