Hemmelig avtale: Israel har gjennomført over 100 angrep mot IS-mål i Egypt

Israel har gjennomført over hundre flyangrep mot IS-mål på egyptisk territorium etter å ha inngått en hemmelig avtalte om militært samarbeid med Egypt. Med full støtte fra den egyptiske presidenten Abdel Fattah el-Sisi har israelske droner, jetfly og helikoptre opererte inne i Egypt, skriver New York Times, gjengitt av World Israel News.

Den islamske staten har etablert seg i den nordlige delen av Sinai-halvøyen, og derfra organisert flere terrorangrep, blant annet sprengningen av en buss med japanske terrorister i Taba sør på halvøyen. Hundrevis av egyptiske soldater og politi er blitt drept, uten at det egyptiske militæret har klart å forhindre IS i å operere fra sine baser i ørkenen. Heller ikke de israelske flyangrepene har uskadeliggjort terroristene, men har ganske sikkert redusert deres aktiviteter.

Det hemmelige samarbeidet mellom Egypt og Israel er oppsiktsvekkende tatt i betraktning at de to landene har vært i kriger mot hverandre tre ganger siden andre verdenskrig. Den felles israelske-egyptiske operasjonen avslører en skjult dimensjon i et “nært forhold”. I løpet av 70 år har de to nasjonene gått fra voldsomme fiender i tre kriger til hemmelige allierte i en skjult kamp mot jihadister, skriver Wold Israel News.

Samarbeidet har vært til fordel for begge landene. Egypt har vært plaget av terror, og Israel ønsker stabilitet langs grensen mot Sinai, og generelt ha et best mulig naboforhold med Egypt.

Talsmenn for israelske og egyptiske militære nektet å kommentere operasjonene overfor New York Times, men sju nåværende eller tidligere britiske og amerikanske tjenestemenn involvert i Midtøsten-politikken bekrefter overfor den amerikanske avisen at flyangrepene har funnet sted.

Ifølge disse kildene har Israels luftkampanje “spilte en avgjørende rolle for å gjøre det mulig for de egyptiske væpnede styrkene å få et overtak mot de militante”.

Nord-Sinai, der de hemmelige israelske angrepene har blitt utført, er i dag en stort sett lovløs fjell- og ørkenregion som har blitt en tilflukt for islamske terrorister. Blant de viktigste jihadistiske gruppene er Ansar Beit al Maqdis, en fraksjon som heter “partisanene i Jerusalem”, men som nylig erklærte seg som Sinai-grenen av den islamske staten (ISIS), skriver World Israel News.

Ansar Beit al Maqdis var opprinnelig fokusert på å angripe Israel, men etter at Sisi tok makten i Egypt startet terroristgruppen en rekke dødelige angrep mot egyptiske styrker og sivile mål. Det seneste, og verste, angrepet kom i november i fjor da Ansar Beit al Maqdis angrep Sufi-tilbedere i en moske i Nord-Sinai, og slaktet 311 av dem.

https://worldisraelnews.com/ny-times-israel-pounds-isis-egypt-secret-alliance-cairo/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=Israel+Pounds+ISIS+Through+%27Secret+Alliance%27+with+Egypt%3B+US+Slams+Hezbollah+with+New+Sanctions%3B+Billion+Dollar+Plan+to+Save+Gaza&utm_campaign=20180203_m143930976_Israel+Pounds+ISIS+Through+%27Secret+Alliance%27+with+Egypt%3B+US+Slams+Hezbollah+with+New+Sanctions%3B+Billion+Dollar+Plan+to+Save+Gaza&utm_term=_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09_09Read+Now_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *