Kirken støttet homoekteskap, så tysk politiker konverterte til islam

Arthur Wagner var tidligere medlem av det høyreorienterte islamkritiske partiet Alternativ for Tysklands nasjonale lederkomité og er fremdeles medlem av partiet. Nylig konverterte han til islam, og begrunnet det med den protestantiske kirkens “moralske tilbakegang”, og kirkens avstandtagen fra Alternativ for Tyskland.

“En av grunnene er knyttet til endringer som har skjedd i kirken, noe som ikke lenger reflekterer mine verdier,” sier han til Bild Zeitung, som blir sitert av South Africa Today.  Han viser også til kirkens godkjenning av samme kjønn ekteskap og homofile parader.

Wagner beskriver situasjonen som “uakseptabel” når kirken støtter “ekteskap for alle” og pastorer tar del i Christopher Street Day, en årlig samling av LGBT-fellesskapet i noen tyske og sveitsiske byer.

Tidligere i måneden sa mediarapporter at Wagner trakk seg fra AfD etter at han bestemte seg for å konvertere til islam, men til Bild sier han nå at han har nedlagt sine verv i partiet, men ønsker å fortsette som medlem, til tross for sin nye islamske tro. AfD-talsmannen Daniel Friese sier at partiet “ikke har noe problem” med det faktum at Wagner ble muslim.

Alternativ for Tyskland har markert seg sterkt i kampen mot det de mener er en islamisering av Tyskland, og mot masseinnvandringen til Tyskland de siste årene. I tillegg er partiet sterkt EU-kritisk. I september 2017 klarte AFD å oppnå 12,6 prosent av stemmene, og ble Tysklands tredje største parti.

https://southafricatoday.net/world-news/europe/right-wing-afd-ex-member-explains-why-he-moved-to-become-a-muslim/

https://www.bz-berlin.de/liveticker/zum-islam-konvertierter-will-afd-mitglied-bleiben

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *