Matet duer, må møte i retten

I mange år har Doreen Rothe (46) fra Prenzlauer Berg matet byduene på Alexanderplatz i Berlin. Nå må hun møte i retten, skriver Berliner Zeitung. Det eksisterer ikke noe lokalt forbud mot å mate duer i den tyske hovedstaden, verken på Alexanderplatz eller andre steder i byen, men politiet mener hun har brutt et regelverk om «vegforurensning».

“I november 2016 stod jeg på mitt vanlige fôringssted på TV-tårnet, tilfeldigvis sammen med en mann som ønsket å sykle på sykkelen gjennom duesvermen,» forteller hun til Berlinavisen. «Dyrene kan bli alvorlig skadet, “sa dueelskeren til syklisten. Da ankom to ansatte fra byes ordenskontor, og tok hennes personalia.

Omtrent et halvt år senere fikk Rothe en bot på 85 euro. Dette begrunnede det offentlige ordenskontoret med § 8 nr. 1 i byens lokale rengjøringsforskrift hvor det står at man skal unngå unødvendig forurensning av byens gater. De lokale myndighetene mente at hun forurenset ved å kaste brødsmuler på gaten, og tok ikke hensyn til at duene fjernet smulene på et blunk.

“En absurditet,” sier dueelskeren Rothe til Berliner Zeitung. “Jeg sørger for ikke å legge noe igjen. Jeg betaler den dyre spesielle maten ut av min egen lomme, og dyrene er vanligvis helt utsultede».

Rothe kjøper ikke påstanden fra de som kaller duer for «rotter på himmelen». Byduer er kjæledyr som stole på regelmessig fôring av mennesker i byen,” dier hun, og minner om at godt matede duer ikke beleirer restauranter og snackbarer like mye som sultende duer.

https://www.bz-berlin.de/tatort/menschen-vor-gericht/weil-sie-tauben-fuettert-steht-diese-berlinerin-nun-vor-gericht

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *