Kina vil investere i hurtigtog mellom Oslo og Stockholm

Kina kan komme til å finansiere en mulig ny høyhastighetsbaneforbindelse mellom Stockholm og Oslo. Nylig diskuterte en kinesisk delegasjon i Oslo mega-prosjektet, skriver Sveriges Radio. “Vi diskuterte hvordan Kina kan hjelpe, muligens med finansiering og ekspansjonskapasitet og kompetanse,” sier Alf S. Johansen, i komiteen som koordinerer prosjektet.

Bak planene om et høyhastighetsspor er regioner på begge sider av norsk-svensk grense. Togreisen Stockholm-Oslo tar i dag over fem timer. Nå planlegges to forskjellige milliardprosjekter med sikte på å redusere reisetiden til mindre enn tre timer. Den ene handler om å gjenoppbygge og rette eksisterende jernbaner mellom de to hovedstedene. Den andre innebærer å bygge en helt ny motorveibane, skriver Sveriges Radio.

De to prosjektene fokuserer på de samme kundene, primært for å vinne over 1,4 millioner flypassasjerer på Oslo-Stockholm-ruten. Det billigere alternativet anslås å koste over 50 milliarder kroner. En høyhastighetsbane ville koste mer enn tre ganger så mye, rundt 170 milliarder kroner. Det er dette alternativet som har tiltrukket kinesisk interesse.

“Det er et lønnsomt prosjekt som du tjener penger på etter noen år,” sier Alf S. Johansen. I januar besøkte en kinesisk bedriftsdelegasjon Oslo. Leder av delegasjon, Huang Xin, uttalte til Dagsavisen at «vi ønsker å samarbeide med Norge og Sverige på dette prosjektet, både med arbeidskraft, vår kompetanse og ved å bidra til finansiering av det.”

I Sverige har det nylig vært en debatt om kinesisk investering, hovedsakelig knyttet til portplanene i Lysekil. Men i Norge mener Alf S. Johansen at det er politisk aksept for bruk av kinesiske penger og investorer. «Det er ingen som har motsatt seg det, så langt vi har notert. Tvert imot har vår samferdselsminister offentlig uttalt at det er fritt frem for de som ønsker å foreta en slik investering,» sier han.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6871159

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *