Oppsiktsvekkende støtte til Trump i Afrika og muslimske land i Europa

En Gallup-undersøkelse med tittelen “Rating World Leaders: 2018 USA vs Germany, China and Russia» viser at USAs president Donald J. Trump ikke er godt likt i Amerika og Europa, men har en solid støtte blant befolkningen i Asia og Afrika. Israel skiller seg ut som en av de mest pro-Trump nasjonene, skriver Breaking Israel News.

Spørsmålet som ble stilt var “godkjenner du eller misliker du jobbprestasjonen til USAs lederskap?” De mest positive tallene kom blant annet fra Den dominikanske republikk, der 42% sa de likte Trump, mot 41 prosent som mislikte ham. I Europa er Trump mest populær i Kosovo (73 prosent), Albania (72 prosent) og Polen (56 prosent).

Trumps laveste oppslutning i Europa er på Island, der kun åtte prosent mener han gjør en god jobb, mot 77 prosent som mener det motsatte. I Russland er støtten til den amerikanske presidenten også heller lav, på de samme åtte prosentene som på Island, mens 56 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

De palestinske myndighetene er en av gåtene i resultatene fra denne gallupen, mener Breaking Israel News, ikke fordi bare 12% av respondentene er positive til Trump og 72% avventende, men fordi disse tallene representerer en 1% forbedring i forhold til Obamas.

Til tross for Trumps påståtte negative uttalelser om afrikanske land har det afrikanske kontinentet befolkningen som er mest pro-Trump. I så mange som 23 afrikanske land er det flere som har positiv holdning til den amerikanske presidenten enn som har en negativ holdning. De mest positive er innbyggerne i Guinea 71%, Togo 70% , Den sentralafrikanske republikk 68%, Ghana 66%, Kongo (Kinshasa) 64%, Gabon 63%, Kenya 62%, og Liberia 61%.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *