Abbas får privatfly til en nærmere en halv milliard norske kroner

En rekke internasjonale hjelpeorganisasjoner protesterer mot at USA vil kutte 65 millioner dollar i støtte til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger. Samtidig kjøper de palestinske myndighetene nytt privatfly til sin leder, president Mahmoud Abbas, til en verdi av 50 millioner dollar.

De palestinske myndighetene (PA) annonserte at de har kjøpt en privat jet for 50 millioner dollar for sin leder, Mahmoud Abbas. Det skjer samtidig som palestinerne spør Europa og andre land om mer økonomisk hjelp i kjølvannet av USAs beslutning om å kutte midler til de palestinske myndighetene, skriver World Israel News.

Ifølge rapporter i de palestinske media, kommer jetflyet til å ankomme innen noen uker til Amman, Jordan. Palestinske tjenestemenn sier at flyet vil bli finansiert ved hjelp av 30 millioner dollar fra det palestinske nasjonale fondet, og resten fra de palestinske selvstyremyndighetenes årlige budsjett.

De palestinske selvstyremyndighetene og internasjonale hjelpeorganisasjoner er bekymret over palestinernes økonomi etter at Trump-administrasjonens beslutning om å kutte rundt 65 millioner dollar i midler til FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA). Det offisielle palestinske nyhetsbyrået Wafa publiserte nylig et brev til Trump-administrasjonen, sendt av rundt 20 internasjonale organisasjoner, hovedsakelig basert i USA, som protesterte mot beslutningen om å kutte midler til UNWRA.

“Vi er svært opptatt av de humanitære konsekvensene av denne beslutningen om livsopprettholdende hjelp til barn, kvinner og menn,” heter det i brevet.

De palestinske myndighetene er nettopp ferdig med å bygge et luksuriøst presidentpalass i nærheten av Ramallah til en kostnad på 13 millioner dollar.

https://worldisraelnews.com/palestinians-buy-50-million-private-jet-for-abbas/

https://www.timesofisrael.com/pa-building-palace-near-ramallah-at-cost-of-13m/

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *