Bløffet om angrep mot hijab-jente, mediene gikk fem på

Historien om en 11 år gammel muslimsk kanadisk jente som fikk sin hijab klippet i stykker og ødelagt av en overfallsmann var førstesidestoff i landets aviser forrige uke. Det var sterke reaksjoner på overfallsmannens ufyselige rasistiske oppførsel. Flere politikere kommenterte saken, deriblant statsminister Justin Trudeau.

«Canada er et åpent land som ønsker folk velkommen. Og vi kan ikke tolerere slike handlinger,» skrev han på Twitter. Saken hadde bare en liten hake: Den var ikke sann.

Etter en helgs etterforskning kunne politiet fortelle at hele historien var rent oppspinn. Det hadde aldri vært et angrep på den 11 år gamle muslimske jenta.

Den unge jenten, Khawlah Noman, fortalte ​​at en mann med bart og briller angrep henne bakfra med en saks og klippet hennes islamske skjerf, hijab, i stykker. Så løp han. Men 10 minutter senere kom han tilbake. Og begynte igjen med en stor sakse å kutte i hijaben. En hijab med en 30 cm lang flens ble overlevert til politiet.

I mellomtiden ble det avholdt en pressekonferanse på skolens skole. Her fortalte hun om overfallet. Ved siden av stod lillebroren som hevdet at han hadde sett det skje. I tillegg snakket moren med tårer i øynene, om hendelsen. Hennes ansikt var dekket bortsett fra øynene hennes.

For kanadiske aviser var det en god sak. De svømte over med artikler om hendelsen, skriver Den Korte Avis, og både statsministeren og ordføreren i Ontario, kommenterte den opprivende hendelsen.

Men ettertre dager kom sjokket. Politiet hadde undersøkt saken, og skrev en pressemelding som kort og kontant kunngjorde at historien var fiktiv: “Etter en detaljert undersøkelse har politiet konkludert med at hendelsene som er beskrevet ikke har funnet sted. Vår undersøkelse er fullført, og vi forventer ikke å foreta ytterligere tiltak. “

 Innvandrings- og islamkritiske Ezra Levant i Rebell TV laget en sarkastisk video om saken. Han mener at hele prosessen er full av avsløringer som media burde ha oppdaget umiddelbart. Men de gjorde det ikke, fordi et tilfelle av et islamofobt angrep på en liten muslimsk jente sikkert passet dem godt, mener han. Se videoen her:

 

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *