Liten takk å få for helt som slåss mot London-terrorister

En rumensk baker ble Storbritannias helt i fjor sommer, etter at han kjempet mot terrorister som stakk ned folk i det sentrale London. Da 32 år gamle Florin Morariu hørte skrikingen utenfor bakerier og forstod hva som skjedde tok han med seg to kurver med hardt brød og slo mot terroristene, etter først å ha latt rundt 20 vettskremte turister og London-borgere søke ly i bakeriet.

Rumenerens handling ble rost av statsminister Theresa May i det britiske parlamentet, skriver den rumenske avisen Digi24.ro, sitert av Romania-insider.com. Hjemme i Romania fikk han også ros, sammen med en æresbevisning, av hjembyens ordfører. Men det er blitt med rosen, skriver den rumenske avisen.

Syv måneder senere sier Morariu at verbal ros er alt han har fra de britiske myndighetene. Han sier at han ba om beskyttelse da han fryktet at angripernes venner ville komme etter ham, men det britiske politiet gav ikke det til ham. Han har gjennomgått medisinsk behandling og han har hatt mareritt siden hendelsen. Hans utleier i London ba ham om å forlate leiligheten da hun fryktet at terroristens medarbeidere ville komme etter ham.

Han sier at livet hans er forverret etter hendelsen, og at de britiske myndighetene ikke har hjulpet ham, ifølge lokal Digi24.ro. Nå vil han saksøke de britiske myndighetene for å få kompensasjon for skadene han har fått etter at han grep inn for å hjelpe terrorofrene og forhindre en enda større katastrofe.

London Bridge-angrepet skjedde 3. juni 2017.  En van forlot veien og traff en rekke fotgjengere på London Bridge. Etter at vanen krasjet, løp de tre terroristene til nærliggende Borough Market-området og begynte å stikke folk i og rundt restauranter og puber. Det var her den modige rumenske bakeren forsøkte å stanse islamistene. Åtte personer ble drept og 48 ble skadet, inkludert fire ubevæpnede politibetjenter som forsøkte å stoppe angriperne. De tre angriperne, som hadde falske eksplosive vester, ble senere skutt av politiet.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *