Nekter å gi etter for islamistenes drapstrusler

Den franske Charlie Hebro-journalisten Zineb El Rhazoui og den svenske kunstneren Lars Vilks er begge drapstruet av islamske ekstremister. I forbindelse med en nylig avhold konferanse i København sier begge til telegrambyrået AFP at de nekter å gi opp sin kritikk av islam. De mener det farligste er å tie.

“Vi er alle målrettede, uansett, og dess flere av oss som velger å være stille, jo mer farlig blir det for de få som fortsetter å snakke ut, som meg,” sier Zineb El Rhazoui, 35. Hun hadde flaks og var på ferie 7. januar 2015, da jihadister brøt seg inn i magasinet i Paris og massakrert 12 personer i et angrep som rystet Frankrike og verden.

«Jo flere av oss snakker ut, forsvarer vår frihet og nekter å gi opp våre friheter, desto mindre vil faren være … fokusert på enkelte mennesker,» sier El Rhazoui til AFP. Hun er fortsatt truet. Overalt hvor hun går er hun ledsaget av sikkerhetsvakter, skriver AFP.

Den svenske tegneren og skulptøren Lars Vilks, som i 2007 tegnet den muslimske profeten Mohammads hode på en hund, mener ifølge telegrambyrået at ingenting vil forandre seg hvis han sluttet å jobbe. “Hvis du stopper, vil ting som skjer ikke stoppe,” sier Vilks. Han har vært både drapstruet og utsatt for drapsforsøk. Det siste i København i februar 2015, under en konferanse kalt “kunst, blasfemi og frihet”, skriver AFP.

I likhet med El Rhazoui har Vilks et komplisert liv. Under konstant overvåking må han samordne med sine sikkerhetsvakter for å kunne planlegge dagen.

https://www.ndtv.com/world-news/the-terror-attack-survivors-who-refuse-to-be-silenced-1799939

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *