Mordmisstenkt afghaner fikk reise hjem under asylbehandling

Afghaneren som mistenkt for drapsforsøk på en politimann, oppgav at han er 17 år gammel, men i retten kom det etterhvert frem at hans yngre søsken er 21 og 23 år gammel.

Han fikk innvilget reise til midtøsten i tre måneder i løpet av asylprosessen, melder nyhetsbyrået samtiden. Uprovosert angrep afghanerne og banket opp politimannen Ted Eriksson, han fikk et alvorlig slag i nakken. Mirakuløst nok klarte Eriksson seg uten livstruende skader etter det voldelige angrepet.

Afghaneren vil nå bli straffet for hendelsen som mindreårig. Sosialtjenesten har derimot reagert på alderen da opplysninger de har fått tyder på at han er 23 år gammel. Hans foreldre i Iran har vært i kontakt med sosialtjenesten, og fortalt at han er 23 år gammel da han skulle reise til Iran og besøke dem. Ifølge rettsmedisinske undersøkelser er han 25 år gammel. Mannen fikk utrolig nok innvilget reise av sosialmyndighetene for og besøke familien i tre måneder.

Dokumentasjonen om denne afghanske mannen og drapsforsøket på en politimann er på 424 sider. Dokumentene skal være ganske så ufattelig lesning. Han dro hjem til Iran og hilste på familien i tre måneder i 2017, kom så tilbake og fortsatte å søke asyl som om ingenting var hent. Han poengterte i retten at hans fremtidige ønske i Sverige var at han ville like å drepe så mange politifolk som mulig.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *