Zululeder vi ha et godt forhold til Israel

Under forrige måneds kongress i det sørafrikanske regjeringspartiet ANC ble det vedtatt å nedgradere den sødafrikanske ambassaden i Tel Aviv til et “forbindelseskontor». Det har fått den sørafrikanske zulukongen, Goodwill Zwelithinii, til å reagere, skriver The Algemeiner, som siteres av organisasjonen United With Israel.

Nylig fortalte lederen for de 12 millionene sørafrikanske zuluer, landets største etniske gruppe, til en delegasjon fra ANC at han hadde utviklet et nært forhold til Israel og det sørafrikanske jødiske samfunnet siden 2009.

Da sendte han ut et dekret som anbefalte medisinsk omskjæring for gutter i et forsøk på å stoppe spredningen av AIDS-viruset. Ifølge Verdens helseorganisasjon er det “overbevisende bevis på at mannlig omskjæring reduserer risikoen for heteroseksuelt overført HIV-infeksjon hos menn med ca. 60%.” Flere enn 700 000 menn er blitt omskåret etter at dekretet ble utstedt av kongen. «Det er bygget to klinikker med støtte fra det jødiske samfunnet,» fortalte han til ANC-lederne ifølge United With Israel.

Nå mener han det må gjøres gjengjeld i form av et godt forhold til jøder og Israel. Han roste også Israel for deres vannforvaltningsteknologi, som han mente kan hjelpe Sør Afrika med tørkeproblemer, og at et godt forhold til Israel er viktigere for Sør Afrika enn å ta standpunkt i «en konflikt vi ikke kjenner».

Sør Afrika er fortiden inne i en spennende utvikling. Under den samme kongressen som kritiserte Trumps beslutning om å flytte den amerikanske ambassaden til Jerusalem, ble dagens president og daværende ANC-leder Jacob Zuma kastet som leder for ANC, og erstattet med hans visepresident Cyril Ramaphosa.

Det førte umiddelbart til en kraftig styrking av den sørafrikanske pengeenheten, og håp om en bedre fremtid for landets hvite minoritet. Zuma har flere anklager for korrupsjon rettet mot seg. Det er fast tradisjon i ANC at det er partilederen som er partiets presidentkandidat. Det betyr at det går mot slutten for den antatt korrupte presidenten, som er anklaget for å bruke millioner av skattebetalernes penger på luksuspalasser for seg selv om sine 7 koner.

https://unitedwithisrael.org/zulus-in-south-africa-urge-close-ties-with-jewish-state-citing-israeli-aid/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=After+Week+of+Violence%2C+Jerusalem+Returns+to+Calm%3B+Why+Trump%E2%80%99s+Palestinian+Aid+Cut+Makes+Sense%3B+IDF+Recruits+Autistic+Soldiers&utm_campaign=20180112_m143585325_After+Week+of+Violence%2C+Jerusalem+Returns+to+Calm%3B+Why+Trump%E2%80%99s+Palestinian+Aid+Cut+Makes+Sense%3B+IDF+Recruits+Autistic+Soldiers&utm_term=more_btn_dark_jpg

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *