Fransk president: Ikke noe EU-medlemskap for Tyrkia

Landet i Europa med størst antall muslimer, Tyrkia, har lenge jobbet for å bli medlem i EU. Det vil bety at millioner av muslimer kan reise til andre EU og EØS-land, inkludert Norge, for å søke om jobber. Men nå sier den franske presidenten Emmanuel Macron, klart ifra: Det blir ikke noe EU-medlemskap for NATO-landet Tyrkia.

Ifølge det franske telegrambyrået AFP mener Macron at menneskerettighetssituasjon i Tyrkia ikke følger EUs standarder. Den har blitt verre de siste årene, mener han i forkant av et møte med den tyrkiske presidenten Erdogan i Paris. Macron minner om massepågripelsene som skjedde etter det mislykkede kuppforsøket Tyrkia sommeren 2016.

 

«Jeg skulle lyve dersom jeg sa at vi kan vende ark og åpne for nye kapitler,» sa Macron under en pressekonferanse dekket av AFP.  Han mener at EU kan samarbeide med Tyrkia på enkelte områder, men aldri ta inn Tyrkia som fullt EU-medlem. Nå truer den tyrkiske presidenten med mottiltak, uten å beskrive nærmere hva han tenker på, skriver AFP.

 

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/01/05/macron-inga-forutsattningar-for-turkiet-att-bli-eu-medlem

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *