IS erklærer krig mot Hamas

Terrorgruppen Den islamske staten (IS), som opererer på Sinai-halvøyen, har erklært krig. Ikke mot Israel, men mot Israels fiende, terrorgruppen Hamas, melder den amerikanske tenketanken Clarion Project.

Det skjedde ved at IS-gruppen, som har stått bak flere terrorhandlinger og angrep på egyptiske militære de siste årene, la ut en 22 minutter lang video som viste en henrettelse av en påstått våpensmugler fra Hamas.

I klippet oppfordres det til å drepe Hamas-medlemmer. “Gi deg aldri over til dem. Bruk sprengstoff, pistoler og bomber. Bomb deres domstoler og deres sikkerhetssteder, for disse er stolpene av tyranni,» sier fortellerstemmen på videoen, ifølge en oversettelse fra SITE Intelligence Group, et amerikansk selskap som overvåker internettaktiviteter til islamistgrupper og nynazistiske ekstremister.

Som begrunnelse for krigserklæringen viser Den islamske staten på Sinai til at Hamas ikke klarte å stoppe Trumps anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad og dets oppgjør mot rivaliserende islamistiske militante grupper på Gazastripen. En talsmann for Hamas, Salah Bardawil, sier at Hamas ikke tror på krigserklæringen og at videoklippet er en “sionistisk produksjon”.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *