Bård Hoksrud: Uakseptabelt å kutte tilbud til eldre i ferier

De siste årene har det vært flere eksempler på at eldre får tilbud om langt dårligere tjenester i eldreomsorgen i høytider og ferier. I fjor fikk blant annet de eldre i Bjugn kommune beskjed om at de kun fikk dusje hver 14. dag i sommerferien, skriver frp.no. Kommunen snudde først da dette ble kjent i media, men det finnes det mange slike eksempler.

Nå vil Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Bård Hoksrud jobbe for å sikre at de eldre får rett til like gode tjenester hele året. «Det er helt uakseptabelt at eldre blir behandlet dårligere, og får mindre hjelp, bare fordi det er ferie og høytid. Det er ikke slik at behovet for hjelp blir mindre i julen eller på sommeren», sier Hoksrud til Fremskrittspartiets nettside.

Han mener dagens lovverk må endres, slik at kommunene ikke har anledning til å kutte i tilbudet til de eldre i ferier og høytider. Denne endringen mener han må på plass så raskt som mulig. Hoksrud mener kommunene har et ansvar for å sørge for at kommunene har nok ansatte på jobb til enhver tid.

«De ansatte som er på jobb i ferier og høytider gjør en fantastisk jobb, og det er avgjørende at de har nok ressurser for å kunne gjennomføre de oppgavene som må gjøres. Derfor mener jeg det er uakseptabelt at kommunene kutter i, eller ikke bevilger nok midler til, dette. Det går både utover de ansatte, pårørende og de eldre. Det vil jeg ha en slutt på» sier han til frp.no.

https://www.frp.no/aktuelt/2017/12/eldre-fortjener-like-gode-tjenester-hele-aret

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *