Markedshall kan øke tilstrømmingen av tiggere

Markedshallen i Romania som er finansiert av skattebetalerne ble åpnet av varaordføreren i Kristiansand, Jørgen Kristiansen KrF. Dette melder Fædrelandsvennen.

Foto:Privat

247 avisen har tidligere omtalt prosjektet. Varaordføreren har nå fått bevilget et offisielt besøk betalt av skattebetalerne til Romania for og åpne denne markedshallen. I fjor vedtok Kristiansand bystyre flere hundre tusen til prosjektet i håp om at færre tiggere skulle komme til Norge.

 

Demokratene i Norge stemte mot

Demokratene stemte mot å bevilge hele 220 tusen kroner til en markedshall i Romania Vidar Kleppe (Dem) fikk ikke en gang med seg Frp i sin motstand mot penger til en markedshall i byen Carbunesti i Romania.

Demokratene foreslo at de 220.000 kronene til markedshallen heller skulle gå til byens bostedsløse. Vi mener at politikk er å prioritere, og vi vil prioritere våre egne bostedsløse, sa Demokratenes gruppeleder Vidar Kleppe fra bystyrets talerstol da saken ble behandlet.

Det er ordføreren i Carbunesti i Romania som har bedt om støtte til en markedshall. Flere av tiggerne i Kristiansand kommer fra denne byen og en markedshall skal bedre forholdene for dem i hjemlandet.

Nestekjærlighet

– Det at vi gir 220.000 kroner fra Kristiansand kommune, viser bare at vi sier at vår nestekjærlighet strekker seg litt utenfor kommunegrensa. Jeg er glad for at vi også kan se dem som ikke er folkeregistrert i Kristiansand, sa Tove Welle Haugland (KrF).

 

 

Praktisk politikk

Vidar Kleppe sier i en kommentar til 247Avisen at denne saken viser i praktisk politikk at det er bare Demokratene som sier nei til å bruke skattebetalernes penger på utenlandske tiggere og en markedshall i Romania, slik at tiggerener når de reiser hjem på ferie kan få selge tyvegodset som de har tatt med seg fra Norge. Helt utrolig, men dette er dessverre helt sant!

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *