En hel by med nye svenske statsborgere

Totalt fikk 135 459 utlendinger fast oppholdstillatelse i Sverige i 2017. Det skjedde med ulike begrunnelser. Noen fikk oppholdstillatelse som familiegjenforening, noen var arbeidsinnvandrere utenfor EU, gjestestudenter, adopterte eller flyktninger. Det er det nest høyeste antallet noensinne. Bare overgått av tallene fra 2015, hvor 150.535 fikk oppholdstillatelse, skriver Den Korte Avis.

Til sammenlikning har Drammen by et innbyggertall på 130 234. Antallet utlendinger som fikk oppholdstillatelse i Sverige i 2017 tilsvarer med andre ord innbyggertallet i en større norsk by. Det kom 40 000 asylsøkere til Sverige i fjor. Det tilsvarer omtrent innbyggertallet i Ålesund.

Tallene stammer fra det svenske «Migrasjonsverket», og viser at Sverige mottok fire ganger så mange asylsøkere som Danmark, Norge og Finland til sammen. Årsaken er sannsynligvis at Sverige har signalisert en liberal asylpolitikk gjennom mange år, og først forsøkt å stramme noe inn det siste året. Samtidig bor det mange mennesker med innvandrerbakgrunn i Sverige fra tidligere, og det tiltrekker naturlig nok slektninger og bekjente fra samme kriseområder.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *