Asylsøkere bak økt tysk kriminalitet

Tre tyske kriminologer har gjennomgått politiets kriminalstatistikk i perioden 2014-2016 i den tyske delstaten Niedersachsen. Kriminaliteten økte i perioden med litt over 10 prosent. Av denne økningen stod asylsøkere/flyktninger for 92,1 prosent, melder den tyske avisen Die Welt.

Det viser at det har vært en voldsom overkriminalitet i disse gruppene. De har begått mye mer kriminalitet enn deres antall ville ha forårsaket.

 

De tyske kriminologene påpeker riktig nok at det er noen spesielle forhold som bidrar til asylsøkernes ekstremt høye kriminalitet. De aller fleste er unge menn, og unge menn i alderen 14-30 er generelt mer kriminelle enn menn i andre aldersgrupper og kvinner. Spesielt hvis de er single.

 

Som et middel mot voldelige handlinger fra flyktninger krever kriminologene bedre forebygging. Blant annet bør det være bedre tilbud som språkkurs, sport og praksisplasser og støtte til konsepter for unge flyktninger, anbefaler forskerne.

Kriminologen Christian Pfeiffer, en av forskerne bak studien, sier at undersøkelsen viser store forskjeller mellom asylsøkere fra ulike land, og hvor store muligheter de har til å bli værende i Tyskland. Asylsøkere som anses å være krigsflyktninger og som har relativt gode muligheter til å få bli i landet synes å unngå kriminalitet i større grad enn asylsøkere fra andre land.

https://www.welt.de/politik/article172118206/Beispiel-Niedersachsen-Zusammenhang-zwischen-Kriminalitaet-und-Fluechtlingszuzug-festgestellt.html

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *