Trump mest omtalt, både i Norge og Sverige

Ingen norske eller svenske avislesere kan ha vært i tvil. Men nå er det bekreftet. I begge land var Donald Trump den mest omtalte personen i landenes medier. USAs president ble omtalt hele 70.110 ganger i norske medier i 2017, viser tall fra Retriever gjengitt av NTB. I svenske medier ble han nevnt i 230 000 artikler. Det tilsvarer en artikkel hvert 2. minutt – døgnet rundt, skriver den svenske nettavisen Fria Tider.

I Norge ble den amerikanske presidenten omtalt tre ganger så mye som det norske stortings- og sametingsvalget ble omtalt. I Sverige ble han mer omskrevet enn de svenske partilederne til sammen, inkludert statsminister Stefan Löfven.  «Vi har aldri sett noe slikt. Trump er mer omtalt i media enn noen annen person eller hendelse de siste to årene», sier Ioanna Lokebratt, medieanalytiker i Retriever, i en pressemelding.

Men bare halvparten av dem som svarte på en norsk undersøkelse om mediedekningen synes Trump-dekningen har vært tilfredsstillende. Guro Lindebjerg, analysesjef i Retriever, tror den andre halvparten mener dekningen har vært overdrevet, skriver NTB. Nettstedet Document.no mener på sin side at det like gjerne kan ha sammenheng med at mange mener dekningen er skjev og at Trump blir fremstilt for negativ.

Dekningen av Trump i norske aviser har blant annet vært preget av påståtte konflikter internt i Det Hvite Hus, som knapt blir skrevet om i forbindelse med andre presidenter. Kritikk av Trump fra andre amerikanske politikere, som alle presidenter får, er blitt blåst opp i overskrifter, rådgivere som er ukjente i Norge, men som sier ett eller annet som en norsk journalist mener er feil, har fått store oppslag. Det samme har små og store helt private forhold fått.

Noen eksempler siste uken: «Donald Trump inviterte til den årlige nyttårsfesten, men tok seg bedre betalt enn tidligere», «Senator beskylder Trump for «sexistisk sverting», «Donald Trump har alltid vært en drittsekk mot kvinner,» «The New York Times: Trump tilbringer fire timer foran TV-en hver dag», «Trump-nominert trekker seg etter flau video».  “27 eksperter på psykologisk helse om Donald Trump: 

Kompleks, farlig og gal mann.”

http://www.friatider.se/ny-trump-artikel-varannan-minut-i-svensk-media

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *