Epidemien har nådd Norge

Den fryktede mesling epidemien i Skåne som har sitt opphav i at svenske myndigheter ikke tvangsvaksinerer de tusener av flyktninger som nå ankommer Skåne, har nådd Østlandet og Sørlandet melder NRK.

Sørlandets sykehus gjør som Oslo universitetssykehus, der de ber alle ansatte om å vaksinere seg mot meslinger etter det alvorlige utbruddet i Skåne. Per Engstrand fagdirektør ved Sørlandet sykehus sier rett ut at han ønsker sterkt at alle ansatte vaksinerer seg mot meslinger. 10 prosent av befolkningen er ikke vaksinert eller immune.

Strand vil ikke enda kalle situasjonen på Sørlandet en epidemi, men det kan fort endre seg. Norske helse myndigheter følger epidemien i Sverige svært nøye. Det hersker en klar irritasjon blant helsepersonell at en så farlig sykdom som er så godt som utradert i Norge, skal få et slik omfang grunnet svenske myndigheters dårlige oppfølging av masseinnvandringen som nå rammer Sverige.

Meslinger har til nå vært svært uvanlig både I Norge og Sverige. Sykdommen medfører høy feber og utslett, og kan føre til alvorlige og potensielt farlige følgesykdommer. Den kan være dødelig for små barn.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *