Deilig å være immigrant i Sverige

På listen over hvor det er best for innvandrere å bo, troner Sverige øverst av 80 land. «Søta bror» rangeres som det beste landet å bo i for innvandrere, ifølge en amerikansk undersøkelsen som er utført av U.S News and World, for avisen The Washington Post.

Sverige etterfølges av Canada, Sveits, Australia og Tyskland, før Norge dukker opp på en sjetteplass. Finland og Danmark havner også blant topp ti på henholdsvis niende og tiendeplass. USA havnet på en syvendeplass i undersøkelsen. Sverige har de siste årene blitt en populær destinasjon for innvandrere fra både Afrika og midtøsten, og landet tok inn flere flyktinger sett i forhold til innbyggertall enn noe annet land i Europa da flyktningekrisen var på topp i 2015.

Land i midtøsten som det ville vært langt mer naturlig å flykte til havnet De forente arabiske emirater som kom best ut i undersøkelsen på en 15. plass, mens Singapore gjorde det best av de asiatiske nasjonene på en 18. plass. Afrikanske og søramerikanske land havnet lang ned på listen, der det var det Sør-Afrika som fikk best plassering, og Brasil blant de søramerikanske.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *